Нито ГЕРБ има желание да управляват, нито Продължаваме промяната имат желание

...
Нито ГЕРБ има желание да управляват, нито Продължаваме промяната имат желание
Коментари Харесай

Политолог: Нито ГЕРБ, нито ПП имат желание да управляват

" Нито ГЕРБ има предпочитание да ръководят, нито " Продължаваме промяната "  имат предпочитание в този момент ", това сподели политологът от " Галъп интернешънъл " Светлин Тачев в студиото на " Денят онлайн " по.

" Не виждам по какъв начин кардинално болшинство може да се събере, с цел да има стратегическа цел, с която да ръководи. Тематичните болшинства станаха новата нормалност в българската политика ", уточни той. Тачев добави, че партиите са длъжни да покажат, че са създали всичко допустимо, с цел да не излязат отговорни, че са провалили опцията за сформиране на кабинет.

" Поставянето на хора, които са консенсусни фигури на предна линия наподобява на това, което направи Слави Трифонов, когато изпрати шахматиста Антоанета Стефанова. Той знаеше, че няма да ръководи, само че изпрати фигура, която се приемаше добре. Искаше с нови избори да усили резултата си ", сподели политологът.

Той разясни, че обединенията са наясно, че няма по какъв начин да ръководят, тъй като нямат болшинство. " Червените линии по този начин бяха начертани, че се стигна до състояние в което и да желаят да договарят към този момент не могат ", счита Тачев.

" Невъзможно е Политическа партия да ръководят с ГЕРБ, до момента в който при ГЕРБ по-няма проблем да ръководят с Политическа партия, тъй като няма да се одобри толкоз неприятно от гласоподавателите им ", разясни той.

Според него е невероятно да се сформира даже и краткотрайно държавно управление. Политологът е на мнение, че вървим към предварителни избори. " Шанс за държавно управление постоянно има, само че това зависи от политическата воля ", уточни той.

За завръщането на Национална движение „Симеон Втори" на политическата сцена Тачев сподели: " Това са фигури, които към този момент са управлявали и не съм сигурен дали ще получат шанса да влязат в Парламента. През годините е имало опити за завръщане на сходни партии и това не се случва. "

Политологът е на мнение, че в случай че се усили минималната работна заплата това ще покаже, че има обществена мисъл в страната. В условия на рецесия сходно деяние притегля и това е обикновено, добави той. Тачев счита, че минималната работна заплата не дава отговор на труда, който поставят хората. Според него за бизнеса е най-добре да няма минимална работна заплата, само че тя е някаква дребна сигурност за работещите.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР